You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Het draait
om jou!

Ineke

Het draait
om jou!

Ineke

Het draait
om jou!

Ineke

Chemo-, radio- en immuuntherapie

Krijg je chemo-, radio- of immuuntherapie? Dan heeft jouw behandelaar je waarschijnlijk al uitgelegd welke bijwerkingen je kunt verwachten. De medicatie die wordt ingezet kan haaruitval als bijwerking hebben. Bij sommige behandelingen valt het haar volledig uit, maar soms wordt het haar dunner en doffer. Juist in deze moeilijke periode is het fijn dat je toch blij kunt zijn met je uiterlijk. Een kwalitatief goed haarwerk kan een tijdelijke oplossing zijn. Ik ben er voor jou!

Chemotherapie

Bij chemotherapie vernietigt de medicatie kankercellen of vertraagt de groei ervan, maar treft daarbij ook andere (snel delende) cellen zoals bijvoorbeeld haarzakjes. Of het haar na een chemokuur uitvalt, hangt af van de soort medicatie. Bij elk type kanker worden namelijk andere soorten medicatie ingezet. Er zijn drie mogelijke gevolgen:
 

  • Geen haaruitval.
  • Het haar wordt vooral dunner en doffer.
  • Het haar valt volledig uit, ook op andere plekken op het lichaam.

Radiotherapie (bestraling)

Ook radiotherapie is een behandeling tegen kwaadaardige nieuwvormingen van kanker. Bij radiotherapie wordt gebruikgemaakt van straling. Tijdens de behandeling worden de kankercellen zodanig bestraald dat ze door de opgelopen stralingsschade niet meer kunnen herstellen en doodgaan. Dit zorgt er echter ook voor dat de omliggende, gezonde cellen van haarzakjes ook worden beschadigd. Dit veroorzaakt kale plekken.

Immuuntherapie

Immuuntherapie is een behandeling met medicijnen, die het natuurlijke afweersysteem helpt om kankercellen te herkennen en vernietigen. Immuuntherapie is gericht op het afweersysteem. Bij deze behandeling kan een lichte vorm van haaruitval ontstaan. Het haar wordt dunner, maar valt niet volledig uit en groeit ook snel weer aan.

Wat kan ik voor je betekenen?

Het belangrijkste is dat jij zo goed mogelijk in je vel zit. Ik zal er alles aan doen om jou hierbij te helpen. Dat kan zijn door een haarwerk of een haarstuk. Tijdens een kennismaking leg ik je graag stap voor stap de mogelijkheden en het verschil tussen de diverse haarwerken uit. Lees hier meer over mijn werkwijze.

En verder...

Vervolgens kijk ik wat jouw haar op dat moment nodig heeft. Aan de hand hiervan ga ik aan de slag met een haarwerk dat zo dicht mogelijk bij jouw natuurlijke haar komt, tenzij jij zelf iets anders in gedachten hebt natuurlijk.